Verbouw woonhuis MP te Zwolle

In de Zwolse wijk Veerallee is de begane grond van deze woning volledig gerenoveerd. De wens van de opdrachtgever was om de keuken meer bij de leefruimte te betrekken zonder één grote ruimte te creëren. Door de hoge kasten centraal in de ruimte te situeren ontstaan 2 ruime portalen naar de woonkamer toe, hierdoor vormen zich mooie diagonale zichtlijnen. Het kastelement met het bankje zorgt er ook voor dat men niet ‘in de keuken binnenkomt’. Deze vestibule-achtige zone heeft een eigen karakter gekregen en hoort zowel bij de woonkamer als de keuken en vormt een subtiele overgang naar de gang. De nieuwe meranti puien zijn blank behandeld waardoor een warme uitstraling onstaat in het strakke interieur. Met simpele middelen en kleine, weloverwogen ingrepen is zo een eigentijds woonhuis ontstaan.